Spirea japoneze me gjethe të verdha. Varietetet më të mira Spirea

Spirea i referohet shkurreve zbukuruese që lëshojnë gjethe për dimër. Shumica e specieve janë rezistente ndaj ngricave. Më të zakonshmet në kopshtet tona janë spirea japoneze, hibridja gri dhe Wangutte. Ekzistojnë lloje dhe lloje të tjera të spirea, foto dhe përshkrime të të cilave janë paraqitur gjithashtu në këtë artikull. Vlen të njihet me larminë e llojeve dhe varieteteve për të zgjedhur më të përshtatshmet. Të gjitha spirea kanë kërkesa të ngjashme, por ndryshojnë në lartësi, numrin e inflorescences, datën e lulëzimit, ngjyrën e luleve (disa lulëzim të bardhë dhe disa rozë), ngjyrën e gjetheve.

Përshkrimi i shkurtër i bimës

Spirea është një bimë me origjinë në Japoni, Kore dhe Kinë. Karakterizohet nga lulëzimi i bollshëm, veçanërisht pranvera, dhe ngjyra e bukur e gjetheve në vjeshtë. Këto shkurre zbukuruese të bukura lulëzojnë, në varësi të specieve, nga prilli deri në maj ose nga qershori deri në shtator. Ata kanë kërkesa të vogla të tokës, por ato rriten më mirë në kushte të mira, si vende me diell dhe jo të thata. Spirea toleron mirë ndotjen e ajrit.

Këto janë perennials dekorative me një normë të moderuar të rritjes. Kujdesi për to nuk kërkon shumë kohë dhe përpjekje, riprodhimi konsiston në rrënjosjen e prerjeve me bar ose me dru. Pothuajse të gjitha llojet e spirea janë dimërore-të guximshme.

Rreth 80 specie i përkasin llojit botanik të Spiraea (Spiraea L.). Shumë prej tyre janë rritur si bimë zbukuruese. Varietet dhe llojet e spirea ndryshojnë shumë në lartësi, ngjyrën e gjetheve dhe luleve, kohën e lulëzimit.

Sipas formës dhe metodës së lulëzimit, speciet e spireas ndahen në 2 grupe:

  • Periudha e hershme e lulëzimit (Prill-Qershor) – në shoots e tyre të vitit të kaluar ata shfaqen lule të mbledhura në cadra të vogla të bardha.
  • Afati i vonë – lulëzimi i verës (fundi i pranverës – verës – vjeshta e hershme) – mbizotëron trëndafili, speciet më të njohura janë spirea japoneze dhe varietetet e saj të shumta. Speciet me gjethe thupre janë të dukshme.

Varietetet e lulëzimit të pranverës së hershme

Argut (i mprehtë me dhëmbë)

Spirea e hershme (Spiraea × arguta) ose spirea e argumentit lulëzon në prill, ndonjëherë lulëzimi vazhdon deri në fillim të majit. Ajo rritet në 1.5-2 m. Ajo ka një kurorë të gjerë, shoots mbivendosur në mënyrë fotografike. Lule inflorescences përbëhen nga lule të rregulluara dendur.

Mund të ngrijë gjatë një dimri të ashpër (ose pa dëborë), kështu që rekomandohet ta mbuloni atë në fund të vjeshtës. I përshtatshëm për krijimin e mbrojtjeve falas. Ajo është mbjellë shpesh pranë gardheve, në kompozime me shkurre.

Argumenti Spirea, foto
nipponskoy

Spiraea nipponica Maxim – Nippon spirea rritet deri në 1.5 m Një shkurre rreth 2 metra e gjerë. Ajo lulëzon jashtëzakonisht nga maji deri në qershor – lulet e bardha pothuajse mbulojnë rrjedh. Pamja është rezistente ndaj acar.

 

Likes:
0 0
Views:
36
Article Categories:
Dekor

Comments are closed.