Pandemia? Më shumë ëmbëlsira, pica, shampanjë dhe… lyerje flokësh!

Më shumë ëmbëlsira dhe pica, por edhe më shumë shampanjë, verë dhe lyerje flokësh.

Kështu u transformua shporta e ushqimeve gjatë Covid-19, e kushtëzuar nga zakonet e reja të konsumatorëve italianë dhe europianë që kursyen duke marrë me vete ushqimet për të mos ngrënë jashtë shtëpisë.

Ky është konkluzioni i kompanisë ”Nielsen”, që gjithashtu tregon se si shpenzimet fillojnë të normalizohen, pas boom-it të bllokimit, megjithëse konsumatorët e gjejnë veten të kushtëzuar nga situata ekonomike dhe ajo e vendeve të punës.

”Midis prillit dhe qershorit të këtij viti, 66% e konsumatorëve europianë shkurtuan shpenzimet e tyre dhe në 39% të rasteve ata prenë vaktet e tyre, pushimet, argëtimet dhe shpenzimet jashtë shtëpisë. Nga kjo situatë, në të gjithë Evropën ka tashmë shenjat e para të një kërkese në rritje në disa kategori”, shpjegon studimi.

Në korrik, shampanja (+ 15%) dhe verërat (+ 19%) në Britaninë e Madhe, së bashku me uiskin, xhinin dhe rumin në Rusi ose në Gjermani. Në Itali, në të njëjtin muaj, kategori të tilla si lyerja e flokëve (+ 18%) dhe ëmbëlsirat (+ 19%) tregojnë dinamizëm.

Në Itali, shitjet e miellit u rritën me 55% në qershor dhe me 24% në korrik; Mbretëria e Bashkuar regjistroi një rritje prej 53% të shitjeve të produkteve me pjekje midis majit dhe korrikut krahasuar me një vit më parë, + 36% për sheqerin dhe vajin, + 35% për pijet alkoolike.

”Por, sot, dinamika e konsumit nuk është më e lidhur drejtpërdrejt me lajmet mbi pandeminë”, vëren studimi i ”Nielsen”, sipas të cilit, në vende të tilla si Italia, Franca dhe Gjermania, vëllimet e shpenzimeve mbeten edhe më të mëdha se në vitin 2019 (midis + 9% dhe + 15%), por, shpenzimet shtesë, të shkaktuara nga pandemia, zvogëlohen.

Likes:
0 0
Views:
22
Article Categories:
Receta Gatimi

Comments are closed.